Suédois Svenska

 Varumärket WEISSENBERG grundades 1989 och är numera synonymt med hög kvalitet. Det Taiwanbaserade företaget tillverkar instrument som är uppskattade över hela världen.
Tillverkningsprocessen kombinerar på ett harmoniskt sätt traditionellt hantverk med modern produktionsteknik.
Under årens lopp har många internationella experter och konstnärer (Europa, USA, Asien...) bidragit till utvecklingen av instrument som uppfyller musikernas högsta krav.
Ingenting lämnas åt slumpen: Valet av material med hänsyn till ljudegenskaperna och hållbarheten, den exakta monteringen, spelergonomin, den manuella graveringen, den högkvalitativa lacken, silver- och guldbeläggningen.
I samma anda som den berömda instrumenttillverkaren Adolphe Sax har WEISSENBERG en filosofi om ständig förbättring av sina instrument, i nära samarbete med musikerna och med stor öppenhet för produktion och konstnärlig utveckling. Företaget lägger stor vikt vid denna familjekänsla.
John Wei, Weissenbergs vd, har ingjutit denna anda i alla varumärkets anställda runt om i världen.
Weissenberg har under många år varit närvarande på de stora internationella mässorna (NAMM/USA, Musikmesse Frankfurt, Musicfair Shanghai ...).
John Wei har också en stark koppling till Dinant i Belgien, där Adolphe Sax föddes.
Många professionella och vänskapliga kontakter i Tyskland har också inspirerat familjeföretaget, vilket för övrigt är orsaken till namnet "WEISSENBERG".
Idag är WEISSENBERG ett av de ledande varumärkena inom musikinstrumenttillverkning.
WEISSENBERG, när kvaliteten räknas!