Bulgare Български

 Марката WEISSENBERG е създадена през 1989 г. и днес е синоним на високо качество. Базираната в Тайван компания произвежда инструменти, които се ценят в цял свят.
Производственият процес хармонично съчетава традиционното занаятчийство със съвременните производствени технологии.
През годините множество международни експерти и артисти (от Европа, САЩ, Азия...) са допринесли за разработването на инструменти, които отговарят на най-високите изисквания на музикантите.
Нищо не е оставено на случайността: Изборът на материали с оглед на техните звукови качества и устойчивост, прецизното сглобяване, ергономичността при свирене, ръчното гравиране, висококачественият лак, сребърните и златните покрития.
В духа на прочутия производител на инструменти Адолф Сакс WEISSENBERG се придържа към философията на постоянно усъвършенстване на своите инструменти в тясно сътрудничество с музикантите, с голяма отвореност към производствените и артистичните разработки. Компанията отдава голямо значение на този семеен дух.
Джон Уей, главен изпълнителен директор на Weissenberg, е вдъхнал този дух на всички служители на марката по света.
От много години Weissenberg присъства на най-големите международни търговски панаири (NAMM/USA, Musikmesse Frankfurt, Musicfair Shanghai ...).
Джон Уей е много свързан и с Динант в Белгия, родното място на Адолф Сакс.
Многобройните професионални и приятелски контакти в Германия също са вдъхновили семейния бизнес, откъдето, между другото, идва и името "WEISSENBERG".
Днес WEISSENBERG е една от водещите марки в областта на производството на музикални инструменти.
WEISSENBERG, когато качеството е от значение !