Slovène Slovenski

 Blagovna znamka WEISSENBERG je bila ustanovljena leta 1989 in je danes sinonim za visoko kakovost. Podjetje s sedežem v Tajvanu izdeluje instrumente, ki so cenjeni po vsem svetu.
Proizvodni proces harmonično združuje tradicionalno rokodelstvo in sodobno proizvodno tehnologijo.
V preteklih letih so številni mednarodni strokovnjaki in umetniki (Evropa, ZDA, Azija ...) prispevali k razvoju instrumentov, ki izpolnjujejo najvišje zahteve glasbenikov.
Nič ni prepuščeno naključju: Izbira materialov zaradi njihovih zvočnih lastnosti in trajnosti, natančna sestava, ergonomija igranja, ročno graviranje, visokokakovostni lak, srebrni in zlati premazi.
WEISSENBERG je v duhu slavnega izdelovalca instrumentov Adolpha Saxa zavezan filozofiji nenehnega izboljševanja svojih instrumentov v tesnem sodelovanju z glasbeniki, z veliko odprtostjo za proizvodni in umetniški razvoj. Družinski duh je za podjetje zelo pomemben.
John Wei, izvršni direktor družbe Weissenberg, je ta duh privzgojil vsem zaposlenim znamke po vsem svetu.
Podjetje Weissenberg je že vrsto let prisotno na največjih mednarodnih sejmih (NAMM/USA, Musikmesse Frankfurt, Musicfair Shanghai ...).
John Wei je zelo povezan tudi z belgijskim mestom Dinant, kjer se je rodil Adolphe Sax.
Številni strokovni in prijateljski stiki v Nemčiji so navdihnili tudi družinsko podjetje, od koder mimogrede izvira tudi ime "WEISSENBERG".
Danes je WEISSENBERG ena od vodilnih blagovnih znamk na področju proizvodnje glasbil.
WEISSENBERG, ko kakovost šteje !