Nederlands

 Het merk WEISSENBERG werd opgericht in 1989 en is nu synoniem voor hoge kwaliteit. Het in Taiwan gevestigde bedrijf produceert instrumenten die over de hele wereld worden gewaardeerd.
Het fabricageproces combineert op harmonieuze wijze traditioneel vakmanschap met moderne productietechnologie.
In de loop der jaren hebben talrijke internationale deskundigen en kunstenaars (Europa, VS, Azië...) bijgedragen aan de ontwikkeling van instrumenten die voldoen aan de hoogste eisen van musici.
Niets wordt aan het toeval overgelaten: De keuze van de materialen voor hun klankeigenschappen en duurzaamheid, de precieze assemblage, de speel-ergonomie, de handmatige gravure, de hoogwaardige lak, zilver en goud coatings.
In de geest van de beroemde instrumentenbouwer Adolphe Sax, is WEISSENBERG toegewijd aan een filosofie van constante verbetering van zijn instrumenten, in nauwe samenwerking met de musici, met een grote openheid voor productie- en artistieke ontwikkelingen. Het bedrijf hecht veel belang aan dit familiegevoel.
John Wei, CEO van Weissenberg, heeft deze geest ingeblazen in alle medewerkers van het merk over de hele wereld.
Weissenberg is al vele jaren aanwezig op de grote internationale beurzen (NAMM/USA, Musikmesse Frankfurt, Musicfair Shanghai ...).
John Wei is ook zeer verbonden met Dinant in België, de geboorteplaats van Adolphe Sax.
Talrijke professionele en vriendschappelijke contacten in Duitsland hebben evenzo het familiebedrijf geïnspireerd, waar trouwens de naam "WEISSENBERG" vandaan komt.
Vandaag de dag is WEISSENBERG een van de toonaangevende merken op het gebied van de productie van muziekinstrumenten.
WEISSENBERG, als kwaliteit telt !