Macédonien

Марката WEISSENBERG е основана во 1989 година и сега е синоним за висок квалитет. Компанијата со седиште во Тајван произведува инструменти што се вреднуваат низ целиот свет. Процесот на производство хармонично ги комбинира традиционалните изработки со модерната технологија на производство. Бројни меѓународни експерти и уметници (Европа, САД, Азија ...) придонесоа со текот на годините во развојот на инструменти што ги задоволуваат највисоките барања на музичарите. Ништо не е оставено на случајност: изборот на материјали врз основа на нивните звучни својства и одржливост, прецизно склопување, ергономска игра, рачно гравирање, висококвалитетен лак, сребрени и златни премази. Во духот на познатиот производител на инструменти Адолф Сакс, ВАЈСЕНБЕРГ се обврза на филозофија за континуирано подобрување на своите инструменти, во тесна соработка со музичарите, со голема отвореност кон продукцијата и уметничките случувања. Компанијата придава големо значење на овој семеен дух. Weон Веи, извршниот директор на Вајзенберг, го всади овој дух во сите вработени на брендот низ целиот свет. Вајзенберг е претставен на големите меѓународни саеми долги години (NAMM / USA, Musikmesse Frankfurt, Musicfair Shanghai ...).
Johnон Веи е исто така многу поврзан со Динант во Белгија, родното место на Адолф Сакс. Бројни професионални и пријателски контакти во Германија, исто така, го инспирираа семејниот бизнис, па оттука и името „ВАЈСЕНБЕРГ“. Денес ВАЈСЕНБЕРГ е еден од водечките брендови во областа на производство на музички инструменти.

ВАЈСЕНБЕРГ, кога квалитетот е важен!